top of page
IMG_1585.JPG

ATEX Werktuigbouw Inspectie- en onderhoud-training
 

Duur:
Halve dag.
De training is van 09:00 tot ca. 12:30.

 

Kosten:
€ 349,- per deelnemer. Deze training kan ook incompany en op maat worden verzorgd.
De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 15 personen bij een incompany-training, informeer bij ons naar de mogelijkheden: info@ud-industrialsafety.nl.

 

Doel:
De deelnemer is in staat om aan de hand van de Europese ATEX 114 richtlijn onderhoud en inspecties aan werktuigbouwkundig Ex-materieel te kunnen uitvoeren volgens de Europese normen ISO 80079-36 en -37.

 

Resultaat:
De ATEX Werktuigbouw Inspectie- en onderhoud-training wordt afgesloten met een eindtoets. Na het succesvol afronden van deze eindtoets ontvangt de deelnemer van ons een certificaat als PDF met een geldigheidsduur van 3 jaar. Met dit certificaat wordt aantoonbaar aan de kwalificatieplicht conform de Arbowet en ATEX richtlijn voldaan.

 

Voor wie?
Deze ATEX W-Inspectie en onderhoud training is speciaal bedoeld voor werktuigbouwkundige medewerkers, die inspectie en onderhoud moeten kunnen uitvoeren of aansturen. Toelating met certificaat ATEX 007/008 Elektrische Inspectie- en onderhoud-training. U dient zich hiervoor separaat in te schrijven, indien u dit nog niet heeft. Indien u bovengenoemde training ATEX 007/008 nog niet heeft gevolgd duurt de training een hele dag. Graag komen wij dan in contact met u om de invulling van de training verder te bespreken.

Inhoud:
De ATEX Werktuigbouwkundig Inspectie- en onderhoud-training is gebaseerd op theorie met praktijkcases en opdrachten, afgestemd op scenario’s bij de deelnemers op de werkvloer. De training is opgebouwd rondom de volgende onderwerpen:

 • Europese ATEX 114 en 153 richtlijnen / Nederlandse wetgeving

 • Materieel kiezen op basis van ATEX-codering

 • Materieel kiezen op basis van zones

 • Monteren en storing zoeken in gezoneerd gebied

 • Deskundigheid van inspecteurs

 • Algemene inspectiepunten

 • Inspectiepunten per beschermwijze constructieveiligheid „c”, beheersing van ontstekingsbronnen „b”, onderdompeling in vloeistof „k” en drukvast omhulsel „d”

 • Inspectie statische elektriciteit: Aarding en vereffening conform de Nederlandse NPR-CLC-IEC/TR 60079-32-1

 • Inspectie bliksembeveiliging conform de Nederlandse norm NEN-EN-IEC 62305

 • Inspectie kathodische bescherming conform de Nederlandse NPR 6912

 • Risicoanalyse opgesteld conform de Nederlandse norm NEN-EN 15198
   

Werkvormen:
Blokken met uitleg met behulp van een PowerPoint presentatie, die wordt afgewisseld met oefeningen. In de training wordt gewerkt met korte cases, waarin op een juiste manier uitvoeren van de risicobeoordelingen en vervolgens het implementeren en uitvoeren van de maatregelen uit de risicoanalyses worden behandeld.

 

Locatiegegevens:
Open trainingen worden gegeven in het gebouw van Kiwa Training:
Wilmersdorf 50
7327 AC APELDOORN
T 088 – 998 35 39

 

Ga voor inschrijven op deze ATEX Werktuigbouw Inspectie- en onderhoud-training naar: Inschrijfformulier
Kies hierbij de juiste training.

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van onze trainingen.

bottom of page